Kako sam naučila širiti radost… među nogama

Uopče se nisam radovala Božiću. Tata mi se nije javljao od kako je izgubio posao prije tri godine. Ni starija sestra neće doći – kaže da je pre depresivno, tako da ona i njen dečko idu u Prag. Ni brat sa svojom obitelji neće biti tu; od kada mu je mama ukrala kreditnu karticu ne slažu se najbolje.
I tako ostajemo mama i ja.
Božić je nekada bio super zabavan. Vješali smo čarape na dimnjak i kitili bor, a sljedećeg jutra uzbuđeno otvarali poklone. Ove zime stvarno nebi imalo smisla da sam objesila jebenu čarapu. Dobro znam da stara nema novca za poklone, drvce i ostala sranja. Baš mi ju je žao. Po cijele dane samo leži na podu i gleda televiziju, diže se samo da bi si napravila sendvič, i što brže vrača u boravak da joj ništa ne promakne. Gleda čak i TV prodaju!
Do Božiča već sam bila skroz zdeprana. Prije samih praznika, profesorica tjelesnog, gospođa Perović, održala nam je govor kako tinejdžeri nebi smjeli izbjegavati odrasle, već bi im se trebali obratiti kada su u nekoj nedoumici. Pa zato, ako bilo ko od nas ima neki problem, njoj uvijek možemo reći. Osjećala sam se malo glupo, mislim, nije ono da ću se ubiti ili tako nešto, ali fakat sam bila u bedu. Gđa P. Bila je super ljubazna kada sam je nazvala. Rekla je da smjesta dođem kod nje doma i da ćemo o svemu popričati.
Čim sam došla u stan, rekla je da skinem kaput, vestu i stanem pred veliko ogledalo. «Šta vidiš, Kristina?», pitala me.
«Nemam pojma», rekla sam. Zapravo sam vidjela kako su mi hlaće spuznule na kukove i nadala se da mi se odostraga nevidi crta na dupetu. Profesorica je stavila ruke na moja ramena i snažno me stisnula. «Ja vidim lijepu, inteligentnu djevojku pred kojojm je toliko mogučnosti!» Skinula mi je gumicu iz kose i počela masirati tjeme. «Imaš krasnu dugu, crvenu kosu», rekla je. Zabila je nos u nju dok mi je sisama gnječila leđa. Znam da je bolesno razmišljati o takvim stvarima, al čovječe bile su ogromne, nisam imala pojma…
Zapravo je bilo lijepo što me netko dira, pa sam, neznam zašto, počela plakati. «Imam 18 godina, nisam mala curica!», jecala sam. «Trebala bi biti dovoljno stara da ne popizdim ovak lako, al nemogu si pomoći!»
«Možda izgledaš krhko, ali nisi», gospođa P. je inzistirala mazeći mi leđa. «Ti si čvrsta mlada žena, koja ima toliko toga za ponuditi.»
Jedan gumb na bluzi mi se otkopčao, pa sam ga htjela brzo zakopčati, ali ona me zaustavila. Gurnula je ruku kroz rupu koju je taj nezakopčani gumb stvarao i počela mi kružiti po prsima. «Budi slobodna», šaptala je vrteći mi bradavicu između dva prsta. «Opusti tijelo… tako ćeš osloboditi i duh». Nježno mi je masirala cikice u krugovima.
Buljile smo u svoj odraz u ogledalu. Gledala sam kako odkopčava i ostale gumbe. Imala je puno veće sise od mojih tako da sam se zacrvenila od srama. Rekla je da se nemam što brinuti jer su prelijepe i da njene nisu bile ništa veće kada je imala 18 godina. Poljubila me nježno u vrat i dodala kako samnom nije ništa tako loše da se nebi dalo riješiti dobrim snom. Odvela me do spavaće sobe i pružila mi jednu od onih velikih paumčnih majica. «U ovom će ti biti puno ugodnije.» Povukla je zavijese, ugasila svjetlo i izašla iz sobe.
Imala je pravo – bila sam umorna. Smjesta sam zaspala. Kada sam se probudila bila sam tako opuštena, da sam skoro zaboravila gdje sam. Majica na meni popela mi se preko grudi. Prevrnula sam se i protrljala po flanelskim plahtama; bile su tople i super mekane kada na njih stisneš bradavice. Spustila sam ruku među noge i dirala se. Osjećaj sreće me preplavio, a pičkica mi je počela gorjeti (naučila sam u jednom ženskom magazinu kako se cure trebaju pravilno dirati). Onda su se vrata otvorila. Prestala sam disati kada sam se sjetila gdje se nalazim. Nadala sam se da će Perovička izaći iz sobe kako bi mogla izvući ruku iz gačica, no umjesto toga, ona se popela na krevet ravno pored mene. Prvo sam se ponadala da možda nije zapazila kakvu prostotu si radim, ali sigurno je, jer je uvukla ruku točno tamo gdje je bila moja, i počela me dirati preko gaćica po pičkici. Tanki pamuk bio je natopljen, nisam imala pojma što da radim. Bilo mi je tako neugodno. Što da kažem? Pravila sam se da i dalje spavam. Sada su mi noge visile s rubova kreveta. S palcem sam mogla dotaknuti pod. Htjela sam se skroz raširiti. Ma morala je znati da sam budna, ali sigurno nije, jer je napravila nešto jako čudno – tamo me poljubila s jezikom! Gurnula ga je u samu rupicu i pomicala ga nutra van, a ja sam se kao slučajno trljala u nju klitorisom. Lice joj je sigurno bilo skroz mokro. Prošli su me trnci. Zacvilila sam. Počela mi je prstima ševiti pičkicu istovremeno žuljajući klit, samo što mi sad nije bilo dobro. Bilo je – kako da to opišem? Previše. Tijelo mi se zgrčilo. Koji kurac?!
«Oh, Kristina», profesorica je puzala sve dok mi sisama nije prekrila facu. Ovako izbliza, smeđe bradavice izgledale su joj kao tanjuri. «Jesi osjetila?»
«Nešto jesam», odgovorila sam
«Ja sam prvi put svršila s 25», gledala me staklenih očiju kao da će zaplakati. I onda je opet napravila nešto bolesno – pokušala me poljubiti! U usta.
Nemojte me krivo shvatiti – slatko je što mi je pomogla i sve te stvari. Ali ljubljenje? Nisam neka lezbo luđakinja! Trebala bi što prije otići.
Obukla sam se i zahvalila gospođi Perović na pomoči. Stvarno sam se osjećala opuštenije što sam joj i rekla. Mislila sam da će joj biti drago što mi je pomogla, al ona je bila skroz izvan sebe kad me pratila do vrata. «Ovo što se desilo ostaje među nama, ha Kiki?»
Sirota profesorica, izgledala je tako zabrinuto kao da će se onesvijestiti. Njoj je potreban spavanac!
*
Bilo mi je bolje, ali ne toliko da odem doma. Zbilja mi se nije gledalo staru kako jede hrenovke pred televizorom. Otišla sam do Irene, prijateljice iz razreda, ali ispostavilo se da je ona večeras sa svojim tatom. Očuh me ipak pustio unutra. Bilo je čudno sjediti s tim Antom, jer mi je Irena uvijek govorila kako je on kreten, a prema meni je bio super cool! Čak mi je ponudio i pivo.
«Oduvijek si mi se sviđala, Kristina», rekao je sjedeći kraj mene za kuhinjskim stolom. «Nisi davež kao Irena ili njezina mama. Ne trošiš okolo pare misleći samo na sebe, kao njih dvije.»
Zatresla sam glavom «Joj, da imam novce sad bi kupovala poklon za mamu.»
«Djevojka kao ti voli usrećivati druge.» Lupnuo me po ruci i otišao po flašu. «Istina je da niovac uopče ne usrećuje ljude.»
Pružio mi je viski s ledom; nisam mogla vjerovati da se takav gospodin prema meni ponaša kao da sam odrasla! «Ja bi bila full sretna da imam novaca mami za dar», odgovorila sam mu, «i možda bor, kuglice i te strvari.»
«Kupi staroj sve poklone na svijetu, i opet se neće osjećati ništa bolje.»
«Hoće!», lupila sam čašom po stolu.
«Čak i da imaš 500 kuna, nebi bilo razlike.» Gospon Ante značajno me pogledao. «Dat ću ti mogučnost da sad, ovdje, zaradiš tih 500 kuna. Vidjet ćeš da sam imao pravo.» Natočio mi je još jedan viski i pokazao rukom u smjeru stepenica za tavan.
Nikad nisam bila tamo. Irenin očuh imao je tone fotografske opreme i kutiju punu ženskog veša i bade kostima.
«Na, obuci ovo», Dobacio mi je tangice i grudnjak od crvene čipke i štikle u istoj boji. «Trebalo bi ti biti dobro.»
Stajala sam iza kauča i presvlačila se. Grudnjak mi je bio prevelik, a gaćice premale – sise su mi visjele između praznih košarica, a gaćice se urezale u guzu.
«Mislim da nije dobro, gospodine.»
«Nema veze», rekao je. Natrljao mi je noge i trbuh uljem. «Zar se ne osjećaš lijepa?»
Stala sam pred kameru, a on je okinuo nekoliko slika. Nekeko mi se nije činilo da to dobro radi. «Zar ne bi trebali gledati kroz onu malu rupicu kad slikate?»
«Znam ja s malim rupicama», rekao je, «ti si ta koja nezna.»
«Nije istina, znam!», odgovorila sam povrijeđeno, prčeći guzu i smješkajući se kao J.Lo u onom spotu.
Irenin očuh spustio je kameru i protrljao kvrgu u hlaćama.
«Sve radiš krivo.» Prišao mi je. «Vidiš, u ovom je problem.» Otkopčao je sive hlače od odijela i pokazao mi svoju stvar. Bio mu je skroz dignut. Rekao je da ga boli, što sam mu povjerovala jer mi je bio tako blizu da sam vidjela kako mu žile pulsiraju! Kao, zbog te boli teško se mogao koncentrirati pa me pitao da mu pomognem. Obzirom da mi je dao posao, i da je bio Božić, morala sam pristati. Ali nisam znala kako da mu pomognem, mislim, nisam profesionalka ni ništa.
Ante je rekao da će biti lako. Sve što moram napraviti je da se postavim na sve četiri i opustim. Po cijelom tijelu me pipao svojim velikim dlakavim rukama, i onda mi je maknuo gaćice u stranu. Sljedeće mi je razmaknuo guzove i počeo me ljubiti u nju tako da su me užasno škakljali njegovi brkovi.
Znam da zvuči čudno to što mi je radio, ali stvarno sam se ufurala. Htjela sam mu pomoći, a i opet mi se u pičkici probudilo ono peckanje. Kada mi je strgnuo gaćice nadala sam se da će ga stvaiti u mene. Možete vjerovati da se upravo to desilo? Nisam ga čak morala ni tražiti! Samo je približio k… na moju picu i nabio ga svom snagom.
«Bože, kako si uska», mrmljao je štipkajući mi od ispod bradavice. To je tako osjećajno izgovorio. U glavi mi se vrtilo. Jeli to ono što bi trebala biti ljubav? Taman sam ga htjela pitati kada se počeo gušiti. Izvukao je kurac iz moje pičkice jako brzo i počeo mi cijediti onu ljigavoču po cijeloj guzi. Nešto mi je čak odletilo i u kosu! On je to obrisao i rekao mi da mu ližem prste.
Oboje smo teško disali. Ja sam razmišljala o tome kako je sve ispalo smiješno – mislim, jesam li ja sada u neku ruku Irenina maćeha? Čak i ako Ante neće inzistirat da me oženi, sigurno ćemo biti nešto kao dečko i cura. Okrenula sam se na leđa, zaklopila oći i čekala da me poljubi. Umjesto toga osjetila sam nešto na trbuhu. Bila je to hrpa love.
«Evo, tvojih 500 kuna», Ante je rekao. «I ne spominji ovo nikome. Vidiš to je Božićno iznaneđenje, kao što ti ne bi voljela da ja kažem tvojoj mami za stvari koje joj planiraš kupiti.» Imalo je smisla. Zatim je pogledao kroz tavanski prozor, pa na sat. «Sad bolje idi, ili će iznaneđenje bit pokvareno.» Obukla sam se i krenula kući.
*
Bilo je deset navečer, dučani su zatvoreni. Imao je pravo – novac mi sad ne može pomoći. Na putu prema doma naletila sam na Tomu, dečka koji mi se već sto godina sviđa, al sad smo prvi put pričali.
«Izgledaš pijano», promrmljao je.
Popravila sam hlače i pokušala stajati što ravnije. «Nisam pijana», rekla sam. «Samo idem doma.» I onda sam prasnula u suze. Neznam zašto. Možda sam bila umorna. Možda sam bila zbunjena. Mislim, imala sam 500 kuna, stvarno nije bilo razloga da budem nesretna.
Tomica je izgledao uplašeno. Ponudio je da me otprati do kuće, a ja sam mu putem sve ispričala. Kada smo skoro stigli, povukao me iza jedne garaže.
«Gle», rekao je, «zbilja ne mogu skužit kaj bezveze pizdiš… Al, nije li Božić dan kad bi se trebala davati? Čini se da si baš tako provela večer, i zato bi trebala biti zadovoljna sobom.»
Nisam shvatila o čemu priča. Cijelo vrijeme je brbljao, a meni se samo vrtilo po glavi Obože, oće me poljubiti? I onda je! Bilo je kao što sam zamišljala, kao poljubac Julije Roberts i Richarda Gerea, jedina je razlika što je meni Tomo preko hlaća jebao nogu. Mogla bi se s njim ljubiti zauvijek da nisam od cuge izgubila ravnotežu i pala na snijeg. «Nemoj se dizati», rekao je. Skinuo je kaput i stavio ga pored mene. Bio je tako romantičan, točno sam znala da je takav! Stao je iznad mene, raskopčao šlic i nabio mi kurac u facu. Bio mu je tako ogroman da sam jedva omotala ruke oko njega. Rekao je da mu je hladno i da bi ga zato trebala staviti u usta.
Jako sam zinula a on mi ga je uvlačio i izvlačio. Stalno je ponavljao kako su mi usta prekrasna i da, ako budem htjela, ovo možemo raditi češće. Bila sam sretna. Držao mi je glavu i zabijao mi se tako jako da su mi jaja lamatala po bradi. Onda se zatresao i ukočio, a ona slana tekućina mi se slijevala niz grlo. Te noći više me nije ljubio (zakunuo se da neće samo zato što sam mu progutala spermu pa bi bilo neprirodno). Otpratio me do vrata. Pozvala sam ga da uđe, no valjda je imao još nekog posla.
Mama je i dalje spavala na podu, s prljavim suđem oko glave. Teško sam se koncentrirala, vjerojatno sam zbilja bila pijana, pa sam sada stvari vidjela u drugačijem svjetlu. Shvatila sam da toliko toga mogu pružiti, stvari koje ne koštaju ni lipu. Bit Božića nije u poklonima i boru. Tko sam ja da odlučujem jeli mama nesretna ili nije? Možda je zbilja voljela spavati na podu i gledati TV. Stavila sam 500 kuna, koje mi je dao Irenin očuh, na televizor i otišla u svoju sobu. Te noći spavala sam bolje nego ikad u životu, sanjajući o brojnim darovima koje sam izmijenila tog dana.

Analna mladež
Jacuzzi