Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

PRIČA JEDNOG BIVŠEG KOCKARA

Moja strast za kockanjem skupo me stajala. Nakon dugo vremena želim to podijeliti s nekim. Pa evo mislim da je ovaj način gdje ću sačuvati svoju anonimnost najbolji mogući način. Navukao sam se na kocku i jednostavno nisam znao stati. Sve više vremena provodio sam po casinima i sve se više gubio i sve više se zaduživao. Više se točno ne sjećam kada sam upoznao Debelog. Tako su ga zvali. Mislio sam da se tek radi o liku koji voli kockati kao i ja. Sve češće smo s esretali a onda malo-pomalo zajednički bi poili piće i tako je to krenulo.

U početku mi je posuđivao manje svote novca i nije inzistirao na vraćanju u nekom roku. Eventualnu kamatu nije ni spominjao. Nekad bi me krenulo pa bi mu dio novca vratio a onda bi opet slijedila loša serija i on bi se opet ponudio da mi posudi novac. Svote su se povećavale a onda mi je jednog dana rekao kako mi može pribaviti veću svotu novca ali uz određenu kamatu. Uopće nisam shvaćao da sam upao u klopku. Naivno sam pristao na posudbu. Jednom pa drugi put a treći put taj dug je bio toliko velik da nije bilo nikakve šanse da ga vratim. Uz to na taj dug rasla je i kamata. Napokon mi je Debeli objasnio kako je krajnje vrijeme da počenem vratiti nastali dug i platiti kamatu.

Tek tada su mi pomalo stvari sjele na svoje mjesto. Ekipa koja se po casinu klatarila oko Debelog bili su njegovi ljudi. Jednog dana jedan od njih pozvao me u kafić nedaleko od casina u koji sam najčešće zalazio. Shvatio sma da želi razgovarati o novcu koji im dugujem. Jednostavno mi je rekao kako ima rok od deset dana da pronađem novac i vratim ga s pripadajućom kamatom. No osim njima već sam bio u dugovima na sve strane.

Živio sam kao podstanar u jednosobnom stanu i već sam dugovao za stanarinu i režije. Pretao sam odlaziti u casina i vrijeme sam uglavnom provodio zatvoren u stanu bojeći se da ću negdje vani naletjeti na tipove kojima sam dužan. Uopće mi nije palo na pamet da oni već odavno znaju gdje stanujem. Trgnulo me zvono na vratima i bez razmišljanja sam ih otvorio. Istog trenutka srce mi se spustilo u pete. Na vratima je stajao meni nepoznat tip a sa strane su osim Debelog bila još dva lika koje sam viđao u casinu. Doslvno su me ugurali stan i zatvorili vrata. Shvatio sam da mi s eloše piše a nisam imao nikakvog izlaza.

Naredili su mi da sjednem. Debeli je sjeo preko puta mene i bez nekog posebnog uvoda pitao me imam li novac. Naravno, nisam imao i jedino što mi je preostalo bilo je da ih molim da mi daju još vremena mada nisam imao pojma odakle da namaknem tu svotu. Debeli je i dalje sjedio a ostala trojica krenuli su preturati po stanu i po ormarima. Problijedio sam i ustao u želji da ih nekako spriječim. No iznenadni udarac šakom u pleksus ostavio me bez daha i na trenutak mi se zamaglilo pred očima. Udario me onaj koji je pozvonio. Strogim glasom naredio mi je sjednem a bilo mi je jasno da ako ne poslušam mogu zaraditi poštene batine. Debeli mi je objasnio kako žele pronaći nešto vrijedno što će uzeti kao zalog ili naknadu za kamatu ili dio kamate u protivnom mi se loše piše.

Kada su širom otvorili vrata dvokrilnog ormara mislio sam da ću se onesvijestiti. Iz ormara su počeli izvalčiti žensku odjeću i obuću. Haljine, šoseve, prozirne spavaćice, štikle, čizme… Otvarali su ladice i uskoro su po podu pobacali gomilu ženskih gaćica, čarapa, grudnjaka, haltera… U čudu su gledali taj arsenal ženskog rublja. Možda su u prvi tren i mislili da to pripada nekoj ženi ali već su znali da nisam oženjen, odnosno da sam razveden i da živim sam. A onda su pronašli nekoliko umjetnih penisa, japanske kuglice i nekoliko vrsta raznih gelova i lubrikanata. Izvukli su i nekoliko vlasulja. Vrhunac je bio kada su umotane u jednu plastičnu vrećicu pronašli fotografije. Na fotografijama sam bio ja odjeven u ženske haljine, šoseve, u seksi rublje i sl. Želio sam u zemlju propasti. Tipovi su se slatko cerekali gledajući fotke a onda su fotografije pokazali Debelom. Debeli ih je pozorno promatrao i za razliku od ostalih nije se cerekao.

Odložio je fotografije u stranu i desetak sekundi me promatrao bez riječi. Lupkao je prstima po rubu stola a onda je napokon progovorio. Rekao mi je da ima prijedlog. Ostale je zamolio da izađu iz stana. Izašli su ostavivši nered iza sebe. Debeli se nagnuo naprijed prema meni i tada je iznio svoju ideju. Predložio je da dug vratim na način da mu budem kuja. Šokirao me tim prijedlogom ali nisam imao snage bilo što reći. Bez uvijanja je doslovce rekao: -Pušit ćeš mi kurac i jebat ću te u guzicu tako dugo dok ne otpaltiš dug. Za savko pušenje i jebanje otpisat ću ti dio duga. Kamatu ću ti otpisivati tako što ćeš i mojim prijateljima biti na usluzi kada to budem tražio od tebe. Obzirom da radiš honorarno i primaš nekakvu plaću dio ćeš davati meni što će također ulaziti u otpis duga. Ti možeš ili ne moraš prihvatiti ovaj moj prijedlog. Ako prihvatiš budi sretan da se i moji prijatelji s time slože. Ako ne prihvatiš pozvati ću ih da se vrate i budi uvjeren da ti to neće biti drago. Slomit će ti nekoliko rebara a ti možeš pozvati policiju samo to ti ne bi preporučio. Moraš se odlučiti i to odmah, sad. Jel jasno?!-

-Šutio sam a strah me skroz obuzeo. Kada je Debeli rekao da odgovorim što sam odlučio ili će dečke pozvati nazad. Klimnuo sam glavom što je značilo da se slažem. Debeli se ustao i rekao mi kako će ostale upoznati s prijedlogom pa ako se i oni slože nazvati će me. Tek kada je Debeli izašao iz stana postao sam svjestan da drhtim čitavim tijelom. Nazvao me kroz pola sata. Kazao mi je da imam sreće jer su se ostali složili. Zamislite, imam sreće. Već sutradan morao sam spakirati sve one stvari iz ormara i ladica u torbe i odnjeti do kombija koji me čekao ispred zgrade. Sve stvari mene tip koji me čekao odvezao je u stan kod Debelog. I onda je počelo.

Morao sam se odijevati i šminkati poput žene. Ispod haljina, šoseva ili kostima morao sam nositi seksi rublje i stalno sam na nogama morao imati štikle. Počelo je s pušenjem kurca nastavilo se jebanjem u guzicu. Debeli je više volio pušenje i drkanje za razliku od nekih njegovih prijatelja. Uz to sam mu morao spremati i čistiti stan. Poštivao je dogovor i pomalo mi je otpisivao dug. Gotovo svaki viken iz Debelovog stana odvozili bi me u jednu kuću, možda bolje reći vilu, u elitnom dijelu grada. Nikada nisam sazanao a nisam ni pitao čija je to kuća. Kuća je bila prostrana i vrhunski uređena s prekrasnom terasom i baštom iza.

Tu sam vrijeme provodio s Debelim ali gotovo uvijek bi dolazili i ostali. Kako je Debeli rekao bio sam im na usluzi. Ševili su me u guzu ali najčešće su tražili da im pušim kurac. Fotografirali su me i snimali digatlnim foto aparatom. Molio sam ih da to ne čine ali rekli su da je to preventiva i da će kada otplatim dug dati memorijsku karticu sa slikama i snimcima. Morao sam im pozirati odjeven i našminkan kao žena. Npr. tražili su da se naguzim i raširim šupak ili da si u guzu guram umjetne kurčeve i vibratore. Ponekad bi u tu kuću Debeli dovodio jednog mlađeg transvestita. Ni danas ne znam je li on također bio dužan ili je tek bio ljubavnik, odnosno ljubavnica, od Debelog. Debelog je uzbuđivalo kada bi se ja i taj Renato međusobno mazili, pušili si kurčeve ili bi me Renato jebao u guzu.

Honorarni posao koji sma radio nije bio nešto osobito plaćen tako da dio novca koji sam od tog posla davao Debelom nije bio nešto što bi omogućilo ubrzanje slobode. Napokon sam uspio smanjiti dug na nekakvu razumnu cifru te sam uz pomoć rođaka koji je dignuo kredit uspio vratiti novac do kraja. Rođak naravno nije imao pojma o tome na koji način sam već otplatio veći dio duga. Debeli je održao obećanje i na kraju mi dao memorijsku karticu sa slikama i snimkama. Na rastanku mi je rekao kako, ako to želim, mogu povremeno dolaziti kod njega i pospremiti mu stan za što će mi platiti. Znao sam što to točno znači. Iako sam mislio kako ga više ne želim vidjeti dogodilo se da se sretnemo u jednom kafiću. Pozdravio s esa mnom kao sa starim prijateljem i niti jednom riječju nije spomenuo da sam bio njegova drolja. Uspio sam se zaposliti za stalno ali plaća je relativno slaba a osim toga od te zarade vraćam rođaku dug za kredit. Rekoh kako sam mislio da Debelog i društvo više nikada ne želim vidjeti sada stvari stoje drugačije. Povremeno posjećujem debelog i on mi uredno plaća „pospremanje stana“.

Dakle, zahvaljući svom poroku postao sam kuja i drolja onima koji su mi posuđivali novac. Prestao sam s kockanjem ali i dan danas vraćam dugove iz tog vremena.

Autor: sasha

Pušenjem kurca platio sam kamatu za dug
Zaveo me plavi dečko u halterima